december 6, 2016

Groepstrainingen Mindfulness

Groepstrainingen Mindfulness

 Is uw kind snel afgeleid?

 Heeft het moeite met even niets doen of zich te ontspannen?

 Is in slaap geraken vaker ingewikkeld?

Dan is de 8/10 weekse training ‘’Aandacht werkt’ wat voor uw kind!

Een mindfulness training bij Em Power Me gaat uit van de methode Eline Snel: ‘Aandacht werkt!’.

Certificaat van de methode van Elise Snel

Mindfulness is het natuurlijke vermogen om bewust aandachtig en optimaal aanwezig te zijn. Bewust aanwezig bij alles wat je maar kunt opmerken in de binnen- en buitenwereld. Met een frisse blik kun je de wereld aanschouwen. Je leert naar je binnenwereld te kijken met een nieuwsgierige en open houding. Door je meer bewust te zijn van wat er in je omgaat kan je je beter staande houden in de buitenwereld. Je wordt minder reactief! Meer aanwezig. Zonder te oordelen. In elk uniek moment. NU.

In deze methode staat de kikker centraal. Kinderen kunnen zich herkennen in een kikker. Een kikker ziet er speels uit en hij houdt van springen, klauteren en bewegen. Een kikker kan echter ook goed stil zitten en observeren wat er om hem heen gebeurt. Hij ademt, zijn buik wordt bol en hij blijft met zijn aandacht op 1 plek. We doen met de kinderen oefeningen in met aandacht en rust blijven zitten en de adembeweging volgen. Door met je aandacht op 1 plek te blijven, kun je je je focus versterken, de rust vergroten en meer zelfvertrouwen ontwikkelen.

Een kind hoeft minder te piekeren en kan zich gemakkelijker ontspannen. Naast ademhalingsoefeningen, doen we spelletjes om de aandacht/ concentratie te trainen. Ook doen we oefeningen om ons lichaam soepel en sterk te maken. Door te luisteren naar je lichaam kun je opmerken wanneer er een grens wordt bereikt. En als je opmerkt wanneer de grens bereikt is, dan kun je dat ook eerder aangeven. De training is leuk en leerzaam. Tevens krijgt u als ouder elke week via de mail een update wat we die week gedaan hebben en waar jullie thuis verder mee kunnen oefenen. Het is gewenst als een kind ook thuis oefent. Dat zorgt voor een optimaal resultaat.

De kosten van groepstrainingen mindfulness?

1. Mindfulness training kinderen 5 t/m 7 jaar €210,00 inclusief BTW (8 weken/1 uur les per week)

2. Mindfulness training kinderen 8 t/m 12 jaar €210,00 inclusief BTW (8 weken/1 uur les per week)

3. Mindfulness training kinderen 13 t/m 15 jaar €275,00 inclusief BTW (10 weken/ 1,5 uur les per week)