december 6, 2016

Creatieve Coaching op maat: Sta Sterk

Creatieve Coaching op maat: Sta Sterk

 Mindfulness

 Creatieve Expressie

 Lichaambewustzijnsoefeningen

Als u telefonisch contact met mij opneemt, dan kunnen we samen de hulpvraag bespreken. Na dit telefonisch consult plannen we een afspraak in voor een intake gesprek. Een intake gesprek is met ouder(s) en kind. In dit gesprek van drie kwartier leg ik uit wat uw kind kan tijdens de sessies creatieve coaching verwachten. Wat gaan we doen, wat kan uw kind ervan leren! Tevens wil ik zoveel als mogelijk van uw kind zelf weten. Wat is haar of zijn hulpvraag? Waar wordt hij of zij blij van?

Daarna spreken we wekelijks of 1 keer om de week een vaste dag af waarop het kind 1 op 1 met mij aan de slag gaat. Een sessie begint met een moment van op adem komen. Het stelt kinderen in staat om met aandacht stil te staan bij dat wat er van binnen leeft. Wat voel je? Wat hoor je? Waar gaan je gedachtes naar toe? Wat merk je op? We gaan aan de slag en doen een aantal lichaamsversterkende oefeningen.
Emmelie en een kind tijdens de sessie creatieve coaching
Mindfulness
Daarna zoomen we in op de specifieke hulpvraag. Samen gaan we onderzoeken welke werkwijze past bij uw kind. Het is ervaringsgerichte coaching, waarbij uw kind spelenderwijs ontdekt wat hij of zij nodig heeft. Middelen, die ik hierbij inzet zijn: rollenspel, tekenen, schilderen, natuurwandelingen, bouwen van kunstwerken, aandachtsspelletjes.

Na een blok van 5 sessies volgt een oudergesprek. Met uw kind leg ik kort uit, waar we aan gewerkt hebben en we doen gezamenlijk een paar oefeningen. U krijgt hierdoor inzicht in wat uw kind kan helpen. Deze oefeningen zijn ook geschikt om thuis te doen.

Wat kost het traject Creatieve Coaching?

€455,- inclusief 21% btw.

- Een intakegesprek met ouder(s) en kind

- 1 op 1 begeleiding: 5 sessies á 1 uur

- Na 2 sessies telefonische evaluatie

- Een interactief ouder-kind evaluatiegesprek van 1 uur

Het bekende zakje met de roze steen